Επίσκεψη στο δήμαρχο Ηρακλείου

Δελτίου τύπου

Αντιπροσωπεία της επιμελητηριακής παράταξης "ΑΥΤΟΦΩΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ" με επικεφαλής το Γιώργο Φασουλάκη, πραγματοποίησε την Τετάρτη 21/11 επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην συνεργασία με το επιμελητήριο μέσω των δημοτικών επιτροπών, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της υιοθέτησης αλλά και των ελέγχων τήρησης ενιαίων κανόνων λειτουργίας ώστε όλοι να αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τις υπηρεσίες και στη δυνατότητα των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν με πολύ ευνοϊκό τρόπο υποχρεώσεις τους.
Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη μείωση των δημοτικών τελών αλλά και στα έργα υποδομών που πραγματοποιούνται στο δήμο, ιδίως την ανάπλαση της Λ. Δικαιοσύνης που ξεκινά άμεσα με στόχο την αναβάθμιση της εμπορικότητας στην πόλη.

Ο κύριος Φασουλάκης αφού σημείωσε τον πολύ σημαντικό ρόλο του δήμου στον οποίο δραστηριοποιούνται χιλιάδες μέλη του επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συμμετοχής του επιμελητηρίου ως σύμβουλος του δήμου σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στην ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων σε κανόνες για όλους με διαφάνεια αλλά και την ανάγκη αναθεώρησης περιπτώσεων που χρήζουν αλλαγών, στα προβλήματα της παραοικονομίας που συνεχίζουν να υπάρχουν και επηρεάζουν αρνητικά την υγιή επιχειρηματικότητα και στην ανάγκη στήριξης περιοχών ειδικού παραγωγικού ενδιαφέροντος όπως η βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου αλλά και η βιοτεχνική περιοχή Φοινικιάς-Μαλάδων.

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε ο κ. Φασουλάκης στο έργο ανάπλασης της Δικαιοσύνης που θα επηρεάσει προσωρινά πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, ζήτησε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις αυτές και να γίνει προσπάθεια συντόμευσης του έργου όσο είναι δυνατόν ακόμα και μέσω της δυνατότητας εργασιών σε τρεις βάρδιες από τον ανάδοχο γεγονός που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο αντιδήμαρχος κ. Μαρίνος Παττακός, αρμόδιος εκτός των άλλων για τον έλεγχο, την αδειοδότηση και τη ρύθμιση εμπορικών δραστηριοτήτων.

Τον κ. Φασουλάκη συνόδευσαν τα μέλη της παράταξης οι κ.κ. Βασίλης Εφραίμογλου, Γιάννης Αλμυράκης, Κατερίνα Αστυρακάκη, Βαγγέλης Τσαγγαράκης, Λεωνίδας Ζαμπετάκης, Συμεών Καμπάκας, Γιάννης Μαυρογιάννης, Παντελεήμων Καλλιμάνης, Γιώργος Κουτσογιάννης και Μανώλης Φουκαράκης.