Διεκδικούμε ένα επιμελητήριο όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται με ανοιχτές πόρτες, που μόνο έτσι το 100% των μελών μας θα έχει πρόσβαση σ' αυτό.

Κυρίαρχος στόχος μας είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας... με γνώμονα την εξωστρέφεια που είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να κινείται το επιμελητήριο και φυσικά με διαφάνεια. Υποχρεωτικά δε, πρέπει να δούνε πώς θα παραχθούν αγαθά-προϊόντα, αφού το 90% δυστυχώς, που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ:

 • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων στο επιμελητήριο.
 • Θα επισκεπτόμαστε στο χώρο εργασίας όλους τους επαγγελματίες-μέλη μας, για να τους εξηγήσουμε πόσο χρήσιμο μπορεί να τους φανεί το επιμελητήριο.
 • Θα εφαρμόσουμε ημέρα επιχειρηματιών που θα μπορεί όποιος επιχειρηματίας επιθυμεί να συναντήσει τον πρόεδρο και να συζητήσει τί τον απασχολεί γύρω από την επιχείρησή του [ μία φορά την εβδομάδα].
 • Ισχυρή αντιμετώπιση στις χείριστες πρακτικές των τραπεζών, που οδηγούν σε καταστροφή τις περισσότερες επιχειρήσεις.
 • Θα επιδιώξουμε ισχυρή συνεργασία, με όλους τους φορείς του τόπου μας.
 • Συνεχόμενη μάχη για την υποστήριξη ελληνικών προιόντων, και ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο κι μόνο ανακυκλώνουμε το παραγόμενο εισόδημα και μειώνουμε την ανεργία.
 • Θα εντάξουμε στο έμψυχο δυναμικό του επιμελητηρίου μας προσωπικό με συγκεκριμένες γνώσεις που θα δίνουν γρήγορες απαντήσεις στους επιχειρηματίες μας [δικηγόρο, πολιτικό μηχανικό, οικονομολόγο κτλ.], όποτε τις χρειάζονται.
 • Λειτουργία γραφείου προστασίας του επιχειρηματία, που θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από επιχειρηματίες, μέλη μας για κάθε λογής άδικη συμπεριφορά από τον κρατικό μηχανισμό.
 • Θα επιδιώξουμε συνεργασίες, συμμαχίες με φορείς φοροτεχνικών, νομικών, μηχανικών, ιατρικών κτλ. για παροχή υπηρεσιών χαμηλού κόστους στα μέλη μας.
 • Δημιουργία κάρτα μέλους ΕΒΕΗ, με σημαντικά προνόμια, και εκπτώσεις, μεταξύ των μελών, αλλά και για έξοδα που επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας, παραδείγματος χάριν μεταφορές, σούπερ μάρκετ, επικοινωνίες και ό,τι άλλο κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο.
 • Συνεχόμενη μάχη για τη βελτίωση παροχών του ασφαλιστικού μας φορέα.
 • Δημιουργία βιβλιοθήκης κυρίως με ενημερωτικά βιβλία, αποφάσεις, προγράμματα, τόσο σε φυσική, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.
 • Δημιουργία σεμιναρίων για τους επιχειρηματίες, με θέματα φορολογικά, τραπεζών, και ό,τι άλλο κρίνουμε πως είναι απαραίτητο και φυσικά σε συνεργασία με καταξιωμένους επιχειρηματίες μας.
 • Ίδρυση επιχειρηματικής λέσχης για τα μέλη μας [καφενείο].
 • Πρωτοβουλίες για αισθητική αναβάθμιση του νομού μας, αλλά και καλύτερης λειτουργίας του.
 • Θα δίνουμε τη δυνατότητα σε χώρους του επιμελητηρίου, να αναδεικνύεται ο πολιτισμός μας, που είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην τουριστική βιομηχανία μας, και φυσικά θα παρέχουμε βοήθεια σε κάθε σε κάθε ταλέντο που το έχει ανάγκη.
 • Θα απαιτήσουμε ίση αντιμετώπιση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόσο σε μας, όσο και σε ξένων συμφερόντων καταστήματα, δηλαδή το αποτέλεσμα του προστίμου να έχει την ίδια βαρύτητα για όλους, επί παραδείγματι, δεν είναι δυνατόν στις κινέζικες αγορές να μην κάνουνε ελέγχους αλλά κι αν κάνουν το όποιο πρόστιμο να χάνεται, ενώ σε μας θα πουληθεί το σπίτι που έχουμε κληρονομήσει από την οικογένειά μας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπερφορολογούνται οι "καλοί" Έλληνες, δηλαδή αυτοί που τολμούν ακόμα να επιχειρούν στη χώρα μας και φυσικά αυτοί που έχουν επενδύσει στη χώρα μας σε αντίθεση με αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματα τους σε φορολογικούς παράδεισους του εξωτερικού. Για να υπάρξει η περιβόητη ανάπτυξη που όλοι διατυμπανίζουν, από την αριστερά μέχρι...

Κατ' αρχήν να είναι όλοι ενεργοί επαγγελματίες ούτως ώστε να γνωρίζουν καλά τα θετικά και τα αρνητικά του επαγγέλματος τους. Υποχρεωτικά δε να μην έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά, να έχουν φρέσκες ιδέες, η συντριπτική πλειοψηφία να είναι νέοι με όρεξη για δουλειά γιατί ως γνωστόν ο επιμελητηριακός πρέπει να έχει διάθεση να προσφέρει χρόνο...

Θεσμοθετημένο όργανο συμβουλευτικού χαρακτήρα ως προς το κράτος και τις επιχειρήσεις ώστε αυτές να γίνουν πιο κερδοφόρες και ταυτοχρόνως το κράτος να έχει πιο πολλά οφέλη. Όλοι οι νόμιμοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα από την παραοικονομία (μη νόμιμοι όπως πώληση ρολογιών στον δρόμο, κομμώτριες με βαλιτσάκι στα σπίτια, φρούτα στα...

Πληρώνεται διότι μέσω ενός ισχυρού επιμελητηρίου μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε όλα τα υπουργεία με σκοπό την εξασφάλιση των νόμιμων επαγγελματιών.